Rottide tõrje – kuidas kaitsta oma äri ja kodu näriliste eest

Hiired ja rotid on ühed kõige levinumad kahjurid, kes võivad põhjustada suuri probleeme nii ettevõtetes kui ka kodudes. Nad mitte ainult ei kahjusta hoonete konstruktsioone ja taristut, vaid saastavad ka toiduaineid ja levitavad ohtlikke haigusi. Rottide tõrje on seetõttu äärmiselt oluline, et tagada puhas ja turvaline elukeskkond nii kodumajapidamistes kui ka tööstusettevõtetes.

Rottide kiire paljunemisvõime ja kohanemisvõime teevad nad eriti ohtlikeks, kui tõrjet ei teostata õigel ajal. Neil on võime tungida hoonetesse läbi väikeste pragude ja avade ning nad suudavad kahjustada isegi elektrijuhtmeid, tekitades tuleohtu. Lisaks on rotid haiguste ja parasiitide kandjad, mistõttu võivad nad kujutada tõsist terviseriski nii inimestele kui ka koduloomadele. Terviseamet rõhutab, kui oluline on näriliste tõrjumine ning jagab mitmeid soovitusi, kuidas hoida oma keskkond nende eest kaitstuna.

Miks on rottide tõrje nii oluline?

Rottide tõrje on vajalik mitmel põhjusel:

  1. Haiguste levitamine: Rotid ja hiired võivad edasi kanda mitmeid ohtlikke haigusi ja parasiite, sealhulgas leptospiroosi, salmonelloosi, puuke, lesti ja kirpe. Need võivad edasi kanduda saastunud pindade, toiduainete ja otsese kontakti kaudu.

  2. Varaline kahju: Närilised närivad läbi mööbli, isolatsioonimaterjalide ja isegi elektrijuhtmete, mis võib põhjustada tulekahjuohtu. Lisaks kahjustavad nad hoonete konstruktsioone ja saastavad toiduvarusid, põhjustades märkimisväärseid majanduslikke kahjusid.

  3. Kiire paljunemine: Emane rott võib aastas sünnitada mitu pesakonda, kus on kuni 12 poega. See tähendab, et kui rottide tõrje viibib, võib probleem lühikese ajaga kontrolli alt väljuda.

Meie ettevõte pakub kvaliteetset rotitõrjet

mis aitab teil neist kahjuritest lõplikult vabaneda. Meie teenus on efektiivne, tervisele ohutu ja kvaliteetse tulemusega. Kiire reageerimine!

Oleme Eesti Desinfektsiooni- ja Kahjuritõrjeettevõtete Liidu liige, mis kinnitab meie teenuste kvaliteeti ja vastavust kõigile valdkonna standarditele.

Kuidas ära tunda, et ettevõttes või kodus on rotid?

Rottide olemasolu varajane avastamine on kriitiline, et vältida ulatuslikke kahjusid nii ettevõttes kui ka kodus. Siin on mõned märgid, mis viitavad rottide esinemisele:

  • Närimiskahjustused: Rottide teravad hambad võimaldavad neil närida läbi juhtmete, mööbli, isolatsioonimaterjalide ja isegi torude. Need kahjustused võivad põhjustada tõsiseid varalisi kahjusid ja elektririkkeid.
  • Väljaheited: Rottide väljaheited on väikesed, tumepruunid ja teravatipulised, sageli leidub neid toidulähedastes kohtades või prügikastide ümbruses.
  • Kraapimis- ja kriimustamishääled: Kui kuulete öösiti seintes, pööningul või põranda all kriipimist ja liikumist, võib see olla märk rottide aktiivsusest.
  • Tugev lõhn: Rottide uriin eritab tugevat ammoniaagi lõhna, mis on eriti tuntav kinnistes ja halvasti ventileeritud ruumides.

Oluline on reageerida kohe, kui märkate ühte või mitut neist sümptomitest, et hoida ära rottide tekitatud kahju ja terviseohud.

rottide tõrje, hiirte tõrje

Kvaliteetne rottide ja hiirte tõrje

Kiire reageerimine

Kvalifikatsioon

Kvaliteet

Töötame üle Eesti

Paindlikud hinnad

Teenusele garantii

Millist tõrjet me kasutame?

Tõrje lõksudega

Kui ennetavad meetmed ei anna soovitud tulemusi, on soovitatav alustada tõrjet lõksudega. Lõksud on keskkonnasõbralikum ja ohutum lahendus kui kemikaalid ning neid saab paigutada näriliste käiguteedele, näiteks seina äärde või mööbli alla. Lõksud võivad olla mehaanilised, elektrilised või digitaalsed, sõltuvalt vajadustest ja kahjurite leviku ulatusest.

Soovitav on kasutada koheselt surmavaid lõkse, et vältida looma piinlemist. Eluslõksude kasutamisel tuleb näriline kiirelt surmata, kuna nende loodusesse tagasilaskmine ei lahenda probleemi. Lõksude efektiivsuse suurendamiseks on oluline neid regulaarselt kontrollida ja tühjendada.

Keemiline tõrje

Kui lõksud ei ole andnud tulemusi, võib olla vajalik kasutada keemilisi rodentitsiide. Enamik Eestis saadaolevaid mürke sisaldavad antikoagulante, mis takistavad K-vitamiini sünteesi, põhjustades närilistele sisemisi verejookse. 

Keemilise tõrje puhul järgitakse kõiki ohutusnõudeid, et vältida mürgi sattumist inimestele, lemmikloomadele või keskkonda.

 

Garantii ja sertifikatsioon

Garantii

Meie kahjuritõrjeteenus sisaldab garantiid, kuid selle tingimused võivad erineda sõltuvalt objekti tüübist ja konkreetsest olukorrast. Tutvu lähemalt, kuidas garantii toimib nii kodu- kui äriklientidele, ja loe täpsemaid tingimusi. Tutvu siin

Sertifikatsioonid

Vastutavad spetsialistid: JAH
Kutselised kasutajad IV: JAH
Kutselised kasutajad V : JAH

Töövahendid

Kasutame ainult Terviseameti poolt heaks kiidetud tooteid.

Tõrjevahendite kaubamärkidest kasutatakse enamasti Killgerm, BAYER, BASF, ZAPI või teisi samaväärseid tootebrände.

Kontakt

Kui kahjurid on tekitanud probleeme või soovid ennetada nende levikut, võta meiega ühendust.

Scroll to Top